Hoppa till sidans innehåll

Gällande försäkringar


RF:s GRUNDFÖRSÄKRING
Genom medlemskapet i Riksidrottsförbundet (RF) omfattas föreningen av "RF:s Grundförsäkring" som är tecknad i Folksam och betald av RF.

Som namnet på försäkringen anger ger den ett grundskydd för föreningen. 

Detta ingår i grundförsäkringen:
Ansvarsförsäkring
Förmögenhetsbrottsförsäkring
Rättsskyddsförsäkring
Patientförsäkring
Olycksfallsförsäkring för ledare och funktionärer
Krisförsäkring för ledare och funktionärer


GEMENSAM OLYCKSFALLSFÖRSÄKRING FRÅN 1 JANUARI 2015

Försäkringsskyddet innebär att alla medlemmar i föreningen omfattas av en olycksfallsförsäkring från och med 1 januari 2015. Försäkringens Invaliditetsbelopp utbetalas vid olycksfall som leder till bestående besvär. Om skadan är allvarlig kan även ekonomisk invaliditet utbetalas.

Försäkringen är gällande vid föreningens aktiviteter, vid aktiviteter i samarbete med föreningen och vid aktiviteter hos andra föreningar samt har ett utökat skydd för licensierade ryttare vid tävlingar arrangerade av Svenska Ridsportförbundet. Föreningens medlemmar är försäkrade även under enskild ridning och träning med häst. Försäkringsskyddet gäller även vid resa till och från aktiviteten.

Utöver invaliditet gäller försäkringen för kostnader som uppstår i samband med läkarbesök och behandling av tandläkare som kan härledas till olycksfallet. Försäkringen täcker kostnader kopplade till skadan fem år efter skadetillfället.
Om olycksfallet kräver läkarvård eller tandläkarvård gäller försäkringen för trasiga kläder, glasögon och skyddsutrustning.

Läs mer - klicka här

 

Uppdaterad: 11 APR 2015 11:36

SISU

Postadress:
Föreningen Gestrike Sportryttare - Ridsport
Viktoria Åkerlöf, Kvarnåkersvägen 47
81892 Valbo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: gestrikesportryttare...

Se all info